Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ћурувија фондација: Неприхватљиво да председник државе исмева насртаје на новинаре
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 12. 2023.

Извор: Бета

Ћурувија фондација: Неприхватљиво да председник државе исмева насртаје на новинаре

Фондација Славко Ћурувија оценила је данас да је неприхватљиво да председник државе исмева и умањује значај насртаја на новинаре, те позвала све носиоце јавних функција да прекину са таргетирањем новинара.

"Запрепашћени смо непримереним исмевањем напада на новинара Н1 Младена Саватовића, које долази од председника Србије Александра Вучића.

Након вести да је полиција синоћ изашла на терен након десетак минута, а тужилаштво данас формирало предмет против нападача, исмевање које долази са врха власти делује узнемирујуће", стоји у саопштењу.

Додаје се да све релевантне домаће и међународне организације и институције већ годинама позивају представнике власти у Србији да јасно и недвосмислено осуде свако насиље према новинарима, и да су упрскос томе, према анализи Славко Ћурувија Фондације, Вучић и премијерка Србије Ана Брнабић прошле године били на врху листе политичара по броју увреда на рачун новинара.

"Неприхватљива је и шокантна чињеница да председник државе која се налази на дну лествице медијских слобода, и у којој је безбедност новинара препозната као један од највећих препрека за информисање грађана у јавном интересу, јавно умањује значај насртаја на новинаре", наводи се у саопштењу.

 

Коментари (3)

Остави коментар
чет

28.12.

2023.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 09:52

Re: Обојена револуција

На Сорошову? Не мислим на њих. Они имају своје удружење, НУНС.

Одговори
сре

27.12.

2023.

MilutinX [нерегистровани] у 16:14

Not

Misliš na "onu" družinu?

Одговори
сре

27.12.

2023.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 14:18

Апел

Предлажем да сви новинари који су после петооктобарског пуча 2000. искључени из Удружења новинара Србије буду враћени у чланство.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси