Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  SЕЕМО подржава Комисију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 02. 2013.

Извор: Б92

SЕЕМО подржава Комисију

Организација медија југоисточне Европе SEEMO подржава формирање и рад Комисије за истрагу убиства новинара Даде Вујасиновић, Славка Ћурувије и Милана Пантића.

"Комисија је иницирана од стране новинара, који су извршили успешан притисак на владу Србије како би се озваничила њихова иницијатива. До сада је било више иницијатива и истрага, али никада један тако снажан фронт није био формиран уједињеним снагама новинара и представника надлежних институција", саопштио је генерални секретар SEEMO Оливер Вујовић.

Предност комисије је, како је навео, у њеном разноликом карактеру.

"Због личних односа са новинарима који су у питању, новинари-чланови Комисије, ће свакако учинити рад овог тела ефикаснијим, што ће, заузврат, доприниети постизању очекиваних резултата. Апелујемо на медјународне институције и стручњаке да допринесу својим искуством и професионалном праксом у раду Комисије која је - због начина на који је основана и због свог статута и мандата - представља новину на медјународном нивоу", додао је Вујовић.

Он је истакао да очекује да ће се добити непристрасне информације о томе шта су главне препреке у истрагама, и ко је одговоран за њих, и да ће крајњи исход рада Комисије бити решавање ових убистава, укључујуци и откривање починитеља, као и оних који су дали наредјења.

Према Вујовићу од изузетног значаја је да Комисија ради без икаквих притисака и додје до резултата што је пре могуће, оствари циљеве, а процес буде подржан широким мандатом Комисије.

Било би веома значајно да се искористе најбоље ствари из истрага спроведених до сада, у процесу који треба да води ка идентификацији починилаца, јер то би био најбољи начин да се одагнају сумње у вези оснивања, њених чланова и мотива укључења, констатовао је он додајући да би све то требало да буде потпуно одвојено од свакодневних политичких утицаја који теже да одрже статус кво.

SEEMO ће понудити све своје постојеће ресурсе у циљу подршке Комисији и његове активности, поручио је Вујовић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси