Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РЕМ покренуо процедуру за избор нових чланова управних одбора јавних сервиса
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 09. 2023.

Аутор: Уна Грекуловић Извор: Цензоловка

РЕМ покренуо процедуру за избор нових чланова управних одбора јавних сервиса

На предстојећем јавном конкурсу бирају се два нова члана у Управни одбор РТВ-а и један члан у Управни одбор РТС-а

Савет Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) на јучерашњој ванредној седници донео је одлуку о расписивању јавног конкурса за именовање једног члана Управног одбора Радио-телевизије Србије и два члана Управног одбора Радио-телевизије Војводине, потврђено је за Цензоловку у Савету РЕМ-а.

Рок за достављање предлога је 15 дана од момента објављивања конкурса у Службеном гласнику.

Савет РЕМ-а расписује јавни конкурс за именовање нових чланова шест месеци пре истека мандата чланова Управног одбора, а у складу са Законом о Јавним медијским сервисима (члан 17.)

Члану Управног одбора РТС-а Ненаду Јанковићу први мандат истиче крајем фебруара идуће године, у исто време кад и други мандат двојици чланова Управног одбора РТВ-а, Јовану Адамову и Браниславу Поповићу. Адамов и Поповић први пут су изабрани у УОРТВ 2014. године.

Према Закону о јавним медијским сервисима, мандат чланова управих одбора јавних сервиса траје пет година, а једно лице може бити именовано за члана највише два пута.

За чланове УО РТВ-а Савет РЕМ-а именује лица која живе и раде на подручју Аутономне покрајине Војводине.

Уз тражене податке о кандидату, потребно је поднети и радну биографију са образложењем, писану сагласност о прихватању кандидатуре, изјаву о томе да не постоје сметње из члана 17 Закона о јавним медијским сервисима, те адресу и телефон предлагача. Кандидати за чланове УО РТВ-а уз пријаву достављају и доказ да живе и раде на подручју АП Војводине.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси