Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Преминуо Миодраг Малиша Mаровић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 01. 2013.

Аутор: Р. Д. Извор: Политика

Преминуо Миодраг Малиша Mаровић

Познати новинар, публициста и писац Миодраг Малиша Маровић преминуо је у 83. години после дуже болести.

Маровић је током студија на Новинарскодипломатској школи у Београду, професионалну каријеру започео у омладинској штампи и наставио је у највећим новинским кућама. Средином шездесетих и почетком седамдесетих година прошлог века био је стални дописник Танјуга и „Политике" из Москве. Био је главни уредник „Средњошколца", „Младости" и „Политике Експрес".

У НИН-у, у коме је и завршио стални професионални рад, био је уредник, путописац и колумниста. За спољнополитичку колумну „Са 45. паралеле" добио је новинарску награду „Светозар Марковић".

У међународној јавности важио је за једног од најцењенијих „кремљолога" - аналитичара прилика у тадашњем социјалистичком свету.

Од 1978. године живео је и радио у Херцег Новом. Објављивао је недељни спољнополитички коментар у „Побједи".

Објавио је 12 публицистичких дела. Био је један од оснивача Социјалдемократске партије Црне Горе, организатор и председавајући Оснивачког конгреса, на коме је изабран за првог председника Савета СДП.

Био је један је од оснивача и први председник Еколошког друштва „Бока" у Херцег Новом. Био је члан Хелсиншког комитета за људска права Црне Горе, као и члан Фондације „Свети Петар Цетињски".

Миодраг Малиша Маровић биће сахрањен у Херцег Новом, у породичној гробници на

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси