Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  National Geographic прославља 125. рођендан
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 01. 2013.

Извор: National Geographic

National Geographic прославља 125. рођендан

Друштво National Geographic прославиће 13. јануара 125 година постојања и развоја ‐ од малог научног друштва основаног да „продуби и прошири географска знања”, до данас једне од највећих и најпознатијих научнообразовних организација, која за циљ има да инспирише човечанство на бригу о Земљи.

Препознатљиво по врхунским репортажама и фотографијама, мапама и подршци истраживањима и очувању, Друштво ће обележити овај јубилеј реафирмишући своју улогу под слоганом „Нова ера истраживања”. То ће бацити ново светло на авантуре, открића, као и на иновације које померају границе људског достигнућа и научних истраживања и омогућити нам да истражимо и разумемо просторе и теме које раније нисмо могли ни да замислимо.

Данас, 125 година од оснивања, Друштво National Geographic је једна од највећих непрофитних научно‐образовних институција на свету, чије информације путем различитих медијских платформи добија скоро пола милијарде људи сваког месеца.

Реч уредника National Geographica за Србију :

„Друштво National Geographic, као предводник „научног евангелизма“, ове 2013. године слави 125 година свог постојања. Часопис Натионал Геограпхиц као званично гласило Друштва придружиће се прослави овог јубилеја низом акција и догађаја, како у свету тако и у Србији, где часопис излази од новембра 2006. године. У складу са нашом мисијом, окоснице тих догађаја биће нова сазнања, животна средина, фотографија... и све оно што ће допринети борби против незнања и предрасуда. Наравно, чланови Друштва и читаоци у Србији ће о свему бити обавештени путем часописа и наше интернет странице“, каже Игор Рил, главни уредник српског издања National Geographica.

О часопису National Geographic

Часопис у препознатљивом жутом оквиру је званично гласило Друштва National Geographic. Први број се појавио у октобру 1888. године, а данас излази у 34 земље света на 37 језика. У Србији је први број изашао у новембру 2006. године.

О Друштву National Geographic

Друштво National Geographic основано је у Вашингтону 13. Јануара 1888. године. На иницијативу правника и филантропа Гардинера Грина Хабарда, 33 мушкарца, махом научници, интелектуалци и виђенији становници Вашингтона окупили су се у клубу „Космос“ ради оснивања друштва које ће допринети продубљивању и ширењу географских знања. Хабард је изабран за првог председника Друштва.
До данас Друштво је са преко 10.000 пројеката допринело бољем познавању тла, мора и неба.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси