Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  АНЕМ упозорава: Медије опет варају
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 12. 2012.

Извор: Б92, Бета

АНЕМ упозорава: Медије опет варају

Председник АНЕМ-а Саша Мирковић каже да ће независни медији поново бити преварени уколико Скупштина изгласа предложени Закон о јавним предузећима.

Он је рекао и да ће АНЕМ, ако у Предлогу закона о јавним предузећима остане члан који држави омогућава да и даље буде власник медија, прекинути сарадњу са властима по том питању.

"Уколико скупштинска већина изгласа такав закон, независни медији ће поново бити преварени. Као председник најбројније асоцијације електронских медија могу да кажем да ћемо се повући из будућих разговора на ту тему", рекао је Мирковић агенцији Бета.

Према његовим речима, свака даља сарадња би политичарима практично дала алиби за неиспуњене обавезе преузете медијском стратегијом.

И Медијска коалиција саопштила је јуче да је Предлог закона о Јавним предузећима у супротности са Медијском стратегијом коју је Влада Србије усвојила прошле године.

Мисија ОЕБС-а у Србији затражила је јуче од Владе и Скупштине да "ревидирају" спорни Предлог закона, јер се одредбом по којој држава може бити оснивач јавног предузећа у области медија, "крши обавеза коју је Србија прихватила".

Заменица шефа мисије ОЕБСс-а у Србији Пола Тиде је у изјави Бети подсетила да већ усвојена Медијска стратегија предвиђа да држава или правна лица која финансира држава не могу да буду власници медија.

Скупштина Србије наставиће данас обједињену расправу о сету економских закона, међу којима су Предлог закона о јавним предузећима и измене и допуне Закона о Фонду за развој Србије.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси