Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РТС није испунио законску обавезу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 12. 2012.

Аутор: Б.Ц. Извор: Данас

РТС није испунио законску обавезу

Радио-телевизија Србије ни прошле године није испунила законом дефинисану обавезу емитовања независних продукција у оквиру свог програма, показује Извештај о испуњавању законских и програмских обавеза РТС за 2011, који је објавила Републичка радиодифузна агенција (РРА). Како се наводи, независне продукције имале су у програму првог канала РТС учешће од 6,27 одсто, а на другом каналу скоро 7,4 одсто, иако се законом предвиђа да јавни сервис мора имати макар десет одсто учешћа независних продукција у укупном годишњем емитованом програму.

Како се додаје у извештају, РТС је на оба своја канала испунила обавезне квоте српског језика и сопствене продукције у односу на укупно годишње време емитованог програма.

Према жанровској структури, информативни програм најзаступљенија је врста садржаја на каналима РТС, који чини скоро половину укупног програма на првом каналу, односно близу трећине на РТС2.

На РТС1 филмски и серијски програми заступљени су са 25 одсто у програму, док је преостала четвртина распоређена на све остале врсте садржаја које су законска обавеза јавног сервиса.

У укупном програму РТС2 документарни и научно-образовни програм заступљени су са 25 одсто.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси