Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пљачкали и на РТВ "Соко"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 12. 2012.

Аутор: М. Керановић Извор: Блиц

Пљачкали и на РТВ "Соко"

Радио-телевизија “Соко” из Сокобање једна је од телевизијских и радио станица на којима су емитовани лажни квизови и наградне игре.

Иза овог медија стоје браћа Томислав и Видосав Радомировић, медијски магови из Ниша, у чијем власништву је и нишка телевизија “Белле амие” и дневник “Народне новине”, као и пиротски недељник “Слобода”.

За организовање лажирања телевизијских и радио квизова и игара на срећу у којима је оштећено више од 163.000 грађана за око 32 милиона евра сада су осумњичени као организатори Раде Јовчић, власник и директор “Фонлидера”, његов заменик Радивоје Пушоња и Душан Морача, директор телевизија “Дуга сат” и „Астро“.

Њих тројица и још 15 особа се терете да су овим преварама дошли до 16 милиона евра.

“Соко”, где су осумњичени емитовали квизове, акционарско је друштво регистровано на адреси Генерала Боже Јанковића 9 у Нишу, иако емитује програм из Сокобање. Према подацима Републичке радиодифузне агенције, са 70 одсто већински власник је Снежана Отовић (41), удео у власништву има и Акционарски фонда А.Д. Београд, а мали акционари 3,53 одсто.

Како сазнајемо, Отовићева је супруга Видосава Радомировића (56), познатијег као власника РТВ ”Белле амие” из
Ниша. Како се наводи на сајту Агенције за привредне регистре, Томислав Радомировић, који је иначе Видосављев брат, генерални је директор РТВ “Соко”, док је Видосав извршни директор, а Данијела Вуковић (40) неизвршни директор.

Запослени у овој медијској кући наводе и да су се квизови кратко емитовали у закупљеним терминима. Кажу и да је “Соко” приватизован пре пет година, кад је имао 25 запослених, а данас десетак. Наводе и да је десетак радника “најурено
после штрајка”. Радомировићи су у Нишу најпознатији по РТВ “Белле амие”, чији је власник и директор Видосав Радомировић. У РТВ “Белле амие”, Данијела Вуковић је директор службе за правне послове.

Оператери узели милионе

Видосав Радомировић каже да је РТВ “Соко” емитовала мање од месец дана поменуте квизове и да је наложио да се укину

када је увидео да су питања толико банална да „вређају интелигенцију гледалаца“.

Када су почели са питањима где је потребно погодити једно слово у опште познатој речи, наложио сам да се квизови укину. Емитовали смо их на основу уговора са организатором квизова, који је одговоран за њихову регуларност.

Комплетна продукција је рађена у Београду, а ми смо, као и остале телевизије широм земље, само преузимали сигнал преко сателита. Ниједна телевизија у Србији није имала увид у организацију тих квизова.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси