Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Медијска стратегија на јавној расправи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 11. 2012.

Извор: Блиц

Медијска стратегија на јавној расправи

Министар културе и информисања Братислав Петковић најавио је да ће медијска стратегија до краја децембра бити на јавној расправи, а да је рок за припрему пет медијских закона до 31. марта 2013.

Он је казао да су медијски закони, међу којима су закон о јавном информисању, о електронским медијима, о јавним сервисима и о власништву у медијима, већ у јавној расправи.


Коментари (1)

Остави коментар
пет

30.11.

2012.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 15:36

Medijska strategija na popravnoj javnoj raspravi

Pod izrazom "strategija", u smislu Oksfordskog recnika, podrazumeva se plan delovanja koji je osmisljen za postizanje dugorocnog ili opsteg cilja. Strategija razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji do 2016. godine doneta je 28. septembra 2011. godine, posle izrade medijske studije i siroke strucne i javne rasprave. Zato nije dobro sto se ova medijska strategija posle samo nesto vise od godinu dana menja. Cini se da se ni novom mediskom strategijom, u toku ekonomske krize, nece utvrditi realan plan delovanja za postizanje dugorocnog ili opsteg cilja, kao sto to nije ucinjeno ni vazecom medijskom strategijom. Jer, na primer, ne moze biti cilj strategija da utvrdi definiciju "javnog interesa" (a zasto ne "opsteg interesa") po kojoj "Javni interes predstavlja ostvarivanje prava javnosti da bude obaveštena" (videti deo III.1. vazece strategije).

U Medija centru je 7. juna 2012. godine predstavljen Prednacrt Zakona o elektronskim medijima (http://www.mc.rs/upload/documents/NAJAVE/2012/062012Prednacrt-Zakona-o-elektronskim-medijima.pdf).

Nacrte zakona o javnom informisanju, o javnim servisima i o vlasnistvu u medijima nisam nasao u elektronskim memorijama "Gugla". Gde su ti nacrti? O cemu se radi? Da li je ovo autenticna informacija ili zlonamerna dezinformacija?!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси