Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Грујић: Неки медији су срамота за професију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 11. 2012.

Извор: РТВ, Бета

Грујић: Неки медији су срамота за професију

Војвођански секретар за информисање Славиша Грујић изјавио је данас да поједини медији представљају "срамоту" за професију.

 

Када дођемо пред киоск, видимо палету увреда. У току је такмичење у увредама на насловним страницама, у повредама новинарске етике, у посрамљивању нашег живота, рекао је Грујић на Првој регионалној конференцији "Присутни, видљиви и заједно снажни" о штампаним и он-лајн медијима на језицима мањина.

Додао је да се кроз Медијску стратегију морају поштовати специфичности Војводине и оценио да приватизација медија не може бити паушална, што се односи на медије на језицима националних мањина.

Грујић је поручио да Јавни медијски сервис Војводине мора опстати и мора се обезбедити стабилно финансирање и заложио се за другачији систем претплате.

"Има смисла да ми овде у Војводини сами убирамо своја средства, а сигурно је да ћемо онај део који припада републици и РТС-у свакако уплатити тамо", казао је Грујић.

Додао је да се мора решити и питање срушене зграде Радио-телевизије Војводине, још из времена док је била део РТС. "Према томе, хајдемо заједно да је обновимо, и република и покрајина", поручио је Грујић.

Потпредседница Скупштине Војводине Ана Томанова Маканова казала је да се у Србији поново пише Медијска стратегија и медијски закони.

"Поново се враћамо на почетак, као да смо у зачараном кругу и никако да поставимо прави темељ на којем ћемо градити нашу медијску сцену а самим тим и чувати и неговати стечено право на информисање на матерњем језику", казала је Томанова Маканова.

Представници медија на језицима мањина истакли су да су ти медији у финансијским проблемима и затражили од војвођанских власти да стратешки помогну решавање горућих питања мањинских медија.

Указали су да ти медији нису само у функцији информисања, већ и у функцији очувања идентитета, језика и права на информисање на матерњем језику у богатој војвођанској мултикултуралности.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси