Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  И Томић згртао паре на лажним квизовима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 11. 2012.

Аутор: Вук З. Цвијић- Маја Керановић Извор: Блиц

И Томић згртао паре на лажним квизовима

Радио „Центар”, један од медија на коме су организовани лажни квизови и наградне игре којима је преварено и опљачкано 163.000 грађана Србије за око 32 милиона евра, у власништву је предузећа „РТВ Центар д.о.о. Београд“. А власници тог предузећа су функционери Демократске странке Србије.

Сувласници радија су Драган Томић, Дејан Чулић и Ранко Матијашевић. Директор те фирме је Зоран Сретеновић, бивши кошаркаш Звезде и Југопластике. Томић, који је потпредседник Градског одбора ДСС Београд, бивши је директор “Колубаре” и
хапшен је због малверзација у том предузећу и за то му се суди. Чулић је одборник ДСС у Скупштини Београда.

У АПР-у се наводи да је он у новембру прошле године права управљања пренео на Милоша Бунића, који је иначе члан Извршног одбора ДСС Београда, као и Чулић.

Матијашевић је директор Пословног простора “Вождовац”. Станари из Устаничке улице, где је зграда у којој су просторије радио “Центра”, наводе да су виђали и Андреју Младеновића, председника београдског одбора ДСС.

Он се нигде званично не води као власник. Извор “Блица” близак ДСС-у наводи да је ова радио станица већ одређено време дата у закуп.

Међутим, потврду или демантовање ових навода јуче нисмо добили од власника фирме, као ни од Андреје Младеновић, јер се нису јављали на телефоне.

Зоран Сретеновић, директор радио “Центра”, тврди да није члан ДСС, и истиче да се само води као директор и да не зна шта се тамо дешава.

Од оснивања фирме фиктивно се водим тамо, и немам никаквих прихода од тога.

Био сам тамо само једном кад су се отварале просторије - рекао је за “Блиц” Сретеновић. Лажни квизови су емитовани и на „Народном радију“, који нема дозволу за рад и програм емитује пиратски.

Власник истоименог радија у Хрватској је певач Марко Перковић Томпсон. На списку неовлашћених емитера, на фреквенцији 87,5 МХз, “Народни радио”, како је “Блицу” речено у РАТЕЛ-у, ради готово три године на територији Београда и емитује са различитих локација. Зато што није регистрован није уписан ни његов власник.


Запосленио на ТВ “Соко” из Сокобање кажу да је једна приватна кућа из Београда закупила термине за емитовање квизова и наградних игара, али да је сарадња отказана, када се појавила сумња да се играње лажира.


Добривој Марински, власник РТВ “Сунце” из Аранђеловца каже да од 2008, од када су добили мишљење РРА и РАТЕЛ, квизови нису у њиховом програму.

Тражио сам званично мишљење када смо конкурисали за дозволу и они су нам
рекли да то није препоручљиво - каже Марински.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси