Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Си-Ен-Ен почео да отпушта запослене
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 12. 2022.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

Си-Ен-Ен почео да отпушта запослене

Извршни директор Си-Ен-Ена (CNN), који је у власништву компаније Ворнер Брос Дискавери, обавестио је данас запослене да су у току откази у тој кабловској мрежи, преноси агенција Ројтерс, позивајући се на мејл у који је имала увид.

Крис Лихт је у допису навео да ће ограничени број појединаца, углавном хонорарни сарадници, данас бити обавештени да су добили отказ, а стално запослени на које се то односи то ће сазнати у четвртак.

„Знам да ове промене погађају и колеге које одлазе и оне који остају, а ми имамо ресурсе да вас подржимо“, написао је Лихт.

Смањење броја запослених у Си-Ен-Ену било је очекивано и догађа се у тренутку када компаније покушавају да смање трошкове и број радника док се припремају за успоравање економије, преноси Глас Америке.

Лихт је још у октобру упозорио на промене у Си-Ен-Ену, позивајући се на „распрострањену забринутост због глобалних економских прогноза“.

„Промене ће погодити људе, буџете и пројекте“, рекао је тада Лихт. Кабловска мрежа „АМЦ“ у уторак је објавила да ће смањити број запослених у Америци за 20 одсто због притисака у медијској индустрији и економске ситуације. Технолошке компаније, као што су Мета и Твитер, такође су отпустиле значајан део запослених.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси