Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Лесковачка ТВ неће "милостињу"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 03. 2009.

Извор: Данас

Лесковачка ТВ неће "милостињу"


Лесковац - Градско веће Лесковца одлучило је да средствима грађана који пуне општинску касу делимично финансира рад локалних медија.

Телевизија Лесковац и ТВ К1 тако би свакога месеца добијали по 250.000 динара, Студио М има право на 200.000, а телевизијске станице Клисура и Четири С могу да рачунају на месечну помоћ од 150.000 динара. Горан Цветановић, градоначелник Лесковца, истиче да за Нашу реч, новине са најдужом традицијом у граду, која се више не појављује на киосцима, али и за новопокренути недељник Панорама, који издаје ТВ Лесковац, нису предвиђена никаква средства.

Незадовољни одлуком општинске владе, у ТВ Лесковац су саопштили, у најгледанијој ТВ емисији Панорама, да 250.000 динара месечне помоћи за рад те станице не желе да узму, јер сматрају да је у питању милостиња пошто им је у ранијим разговорима градоначелник др Горан Цветановић обећао месечну надокнаду од 400.000 динара за извештавање о раду локалне самоуправе.

„Јавно одбијамо овај новац, јер смо најбоља и најпрофесионалнија ТВ станица у којој раде врхунски професионалци“, наведено је у саопштењу Владице Јовановића, директора ТВ Лесковац.

До пре неколико година ТВ Лесковац била је градски јавни сервис, али је приватизована. Сада, поред извештавања о раду локалне самоуправе објављује и прилоге из других средина Јабланичког округа уз одговарајућу надокнаду.

„Радио 016, прва приватна информативна кућа у Лесковцу, ове године није добио ни динар из општинске касе. Били смо скромни, јер смо тражили само 50.000 динара месечне надокнаде, али смо одбијени и зато смо с правом љути“, каже Југослав Томић, власник те станице, уз нагласак да је много нерегуларности у медијској сфери југа Србије и у Лесковцу.

Љубиша Динчић, донедавно главни уредник Наше речи која више не излази, подсећа да локална самоуправа дугује овој новини више од милион и по динара, те да би та средства била довољна за нормалан рад редакције.

Антрфиле :

Плате ем мале, ем касне

Локална самоуправа протеклих је година финансирала рад свих електронских медија, односно ТВ кућа, иако неке нису имале дозволу за емитовање програма. Крајем прошле године све ТВ станице добиле ду дозволу за рад, али им недостају искусну новинари и техника. Истовремено, у већини ТВ станица, али и другим средствима информисања на југу Србије, па и у Лесковцу, зараде новинара више су него скромне, а и такве какве јесу касне по неколико месеци.

Д. Коцић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси