Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дражесни КГБ, јави се
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 03. 2009.

Извор: Политика

Дражесни КГБ, јави се


Књига документарно-мемоарског карактера „Дражесни КГБ, јави се”, чији су аутори Драгослав Симић и Милан Петровић, представљена је јуче у Тањуговом медија центру.

„Удружење новинара Србије није се двоумило да ли да објави књигу која на објективан, новинарско-истраживачки начин говори о радио-станици која је постојала од 1949. до 1954. у Букурешту, као пропагандни сервис КГБ-а против Титове Југославије”, рекао је Нино Брајовић, председник УНС-а.

Идеја за настанак овог дела потекла је од Драгослава Симића када је у „Политици” прочитао текст Милана Петровића, дугогодишњег дописника нашег листа из Букурешта. Схвативши да у Србији не постоји ниједно писано дело које се бави овом тематиком, два новинара одлучила су да буду први.

Д.К.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси