Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Одбачене тужбе против Чачана не значе укидање ТВ претплате
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 07. 2012.

Аутор: С. Ђ. Извор: Ало

Одбачене тужбе против Чачана не значе укидање ТВ претплате

Иако је основни суд у Чачку одбацио тужбе Радио-телевизије Србије против 311 Чачана који нису плаћали ТВ претплату, то не значи да грађани Србије више не морају да плаћају „харач“ РТС-у, оценио је за „Ало!“ Слободан Кремењак, адвокат АНЕМ-а.


Суд није одбацио тужбе зато што су неосноване, већ из формалних разлога. То не значи да не треба да се плаћа претплата, већ да РТС другачије уреди своје судске захтеве. Ако те процедуралне недостатке отклони у другим поступцима против неплатиша, могуће је да судови донесу другачије одлуке - објаснио је Кремењак.


Подсетимо, чачански суд одбио је 311 предлога РТС-а за принудну наплату ТВ претплате јер јавни сервис није у задатом року уредио те предлоге на начин како су извршне судије сугерисале, односно није доставио допунску документацију којом би доказао како се дошло до појединачних износа по основу дугова, који су, иначе, износили од 20.000 до 30.000 динара по бројилу. Директор РТС-а Александар Тијанић најавио је саопштење поводом одбацивања њихових тужби, које до закључења овог издања није послато нашој редакцији.

Према ранијем објашњењу из те куће, отписивање дуга са рачуна за струју и претплату није могуће, већ су грађани за износ дуга ушли у зону мера принудне наплате.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси