Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сећање на великана радио новинарства Радивоја Марковића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 02. 2009.

Извор: Политика

Сећање на великана радио новинарства Радивоја Марковића


Радио Београд 1, 20.00 – Поводом стогодишњице рођења и три деценије од смрти једног од највећих новинарских и репортерских имена Радио Београда, Радивоја –Раће Марковића, емисија „Код два бела голуба” евоцираће успомену на ову новинарску и спортску легенду.

За оне старије читаоце и слушаоце име Радивоја Марковића је у свежем сећању, пре свега кроз незаборавне спортске преносе.

Овај великан радио новинарства, дошао је 1937. године у Радио Београд, где почиње новинарску и спортску каријеру, као уредник дневне репортаже. Осим спортских и репортажа са путовања, био је познат и по преносима политичких репортажа, као и незаборавног преноса првомајске параде, који је трајао седам сати!

Остао је запамћен, пре свега као спортски новинар. У вечерашњој емисији говориће истакнуте фудбалске звезде: Стјепан Бобек, Беара, Шекуларац, Самарџић, Ћурковић... а биће коришћени и сегменти сећања, делови преноса и репортажа.

Ускоро, у издању Радио Београда и родног Мајура, излази и монографија посвећена овом великом новинарском прегаоцу!


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси