Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Kандидати не одустају, могућ нови конкурс
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 02. 2009.

Извор: Данас

Kандидати не одустају, могућ нови конкурс


Београд - Одбор за културу и информисање Скупштине Србије расправљаће данас о предлозима за нове чланове Савета Републичке радиодифузне агенције (РРА).

На листи предлагача медијских удружења налазе се Слободан Ђорић, уредница независне телевизијске мреже ВИН Гордана Суша и директор Комуне Макса Ћатовић.

Најновије спекулације односе се на то да ће неко од овлашћених предлагача одустати од свог кандидата, па ће Одбор моћи да пошаље листе предлагача с четири имена Скупштини Србије на усвајање. Међутим, како Данас сазнаје, за сада сви кандидати остају на листама предлагача. Наиме, из НУНС-а нам је речено да они неће повући кандидатуру Гордане Суше, док је Слободан Ђорић потврдио за наш лист да ни он неће одустати од кандидатуре за члана Савета РРА.

 Макса Ћатовић указује за Данас да његови предлагачи не желе да одустану од његове кандидатуре, као и да су га предложили како би утицао на побољшање ситуације у медијима.

- Нисам учлањен ни у једну партију и немам лични интерес прихватањем кандидатуре за члана Савета РРА. Не знам ко за кога лобира, али знам да ћу дати све од себе, уколико будем изабран, како бих позитивно утицао у тој области - објашњава Ћатовић.

На листи невладиних организација предложени су: Велимир Милошевић, Александар Јанковић, Зоран Величковић, дипломирани економиста из Врања, као и књижевници Милован Витезовић и Драгомир Брајковић, извршни директор Грађанске иницијативе Миљенко Дерета и Дубравка Велат, такође из цивилног сектора.

Вита Михајловић, председник Националног савета ромске националне мањине, указује за Данас да се са листе невладиних удружења такође издвајају три кандидата, Дерета, Величковић и Милошевић, али да ни представници ове листе предлагача не могу да се договоре и предложе два кандидата. Према његовим речима, постоји могућност да се имена све тројице кандидата нађу у Скупштини на гласању, а да посланици изаберу једног.

Иако је мандат двојици чланова Савета Републичке радиодифузне агенције Слободану Ђорићу и Велимиру Милошевићу истекао још 18. фебруара, овлашћени предлагачи и даље не могу да се договоре и скупштинском одбору за културу и информисање доставе листе на којма би се налазила по два кандидата за чланове Савета РРА, који би затим послао имена тих кандидата парламенту на усвајање.


Антрфиле :

Без потешкоћа у раду РРА

Заменик председника РРА Горан Караџић недавно је рекао за Данас да према Закону о радиодифузији, Савет РРА може да обавља свој посао док се у њему налази пет чланова.

- Иако ће Савет имати седам чланова након истека мандата Ђорићу и Милошевићу, неће бити никаквих проблема у даљем функционисању до избора нових чланова“, навео је Караџић.

Он је подсетио да у априлу ове године истиче мандат и Томиславу Трифићу, члану Савета РРА с Косова, али да је процедура за његов избор другачија, јер косовског представника бира осморо осталих чланова Савета, што такође треба да потврди парламент.

Ј. Диковић


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси