Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Хложан добитник награде „Славуј Хаџић”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 11. 2021.

Аутор: С. М. Извор: Дневник

Радио-телевизија Војводине прославила 72. рођендан

Хложан добитник награде „Славуј Хаџић”

Радио-телевизија Војводине обележила је јуче 72. године постојања, у новој згради у Петроварадину где је пре тачно годину дана почело емитовање програма из савремено опремљених просторија. Традиционално, додељена је награда „Славуј Хаџић” за целокупно ауторско дело у области телевизијског стваралаштва, која је ове године отишла у руке Борислава Хложана

- Велика је част добити ово изузетно признање које ме је утолико више испунило поносом и обрадовало зато што долази од колега из куће, Радио телевизије Војводине - казао је Хложан, уредник документарних емисија и један од најплоднијих и најуспешнијих ТВ аутора који је изнедрио бројне запажене и изузетно квалитетне документарне серијале и емисије који су наилазили на одличан пријем код публике. Хложан потписује серијале о историјату Шајкашког батаљона, о српском добровољачком покрету у Првом светском рату, о колонизацијама Војводине после Првог и Другог светског рата, а на веома добар одјек наишао је и његов серијал о спасавању изгладнеле деце из Босне и Херцеговине за време Првог светског рата, као ио присаједињењу Војводине Србији по завршетку Великог рата. Посветио је значајну пажњу афирмисању културно-историјске баштине Покрајине својим емисијама и серијалима о споменицима Војводине, а врло је запажен и његов серијал о историјату тамбурашке музике у Војводини са десетак документараца о најзначајнијим композиторима, тамбурашким виртуозима и фестивалима. 

Додељене су и годишње награде запосленима који су се у последњем периоду истакли у свом раду: сарадница за обрачун зарада и накнада Душица Петровић, руководилац одељења слике Никола Тодорић, новинарка у редакцији централног деска Лаура Вујковић, одговорна уредница у Редакцији програма на русинском језику Татјана Беук Лаћак, шефица кабинета Гордана Шаула, руководилац сектора правних послова Биљана Стефановић, инжењер за развој технике и технологије Саво Дашић. 

Присутнима су се обратили заменик генералног директора РТВ-а Јожеф Клем и Маријана Дивљак, директорица дирекције за управљање непокретностима РТВ-а. 

- Време и стрпљење ће нам донети то да ова зграда буде више од лепе грађевине, да се у потпуности испуни људима, нашим колегама и на тај начин да буде испуњена и оплемењена животом - рекао је Клем, 

захваливши се свим запосленима Радио-телевизије Војводине на раду и труду који свакодневно улажу. 

Маријана Дивљак се осврнула на период изградње зграде, поделивши са присутнима колико је то био захтеван, али уједно и инспиративан подухват. 

- На почетку бејаше визија, једна идеја на папиру и једна велика жеља, као и потреба - казала је Маријана исказавши велико задовољство што је изградња зграде успешно окончана. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси