Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Без налога за саслушање надлежних у Влади
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 02. 2009.

Извор: Данас

Без налога за саслушање надлежних у Влади


Београд - Републичко јавно тужилаштво ни јуче није доставило налог полицији за испитивање надлежних у Влади Србије у вези са одавањем службене тајне у случају Миладина Ковачевића, потврђено је Данасу у МУП-у Србије.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је јуче да полиција није предузела никакве додатне радње у вези с објављивањем поверљиве информације у случају Ковачевић, осим разговора са главном и одговорном уредницом Борбе, јер од тужилаштва није имала налог за то.

По процедури, након што је полиција обавестила тужилаштво о разговору с уредницом Борбе, тужилаштво је требало да да налог и за саслушање надлежних у Влади.

На питање новинара Данаса да ли ће и када тужилаштво проследити налог за разговор са надлежним у Влади, портпарол Тужилаштва Томо Зорић каже да је то Тужилаштво решено да открије ко је одао службену тајну, као и да „никог неће заштитити ни функција ни положај“.

- Тужилаштво ће предузети све мере како би биле откривене особе које су одале државну тајну. Не могу да прецизирам о којим је конкретно мерама реч, али верујте да смо решени да откријемо ко је то учинио. Циљ истраге је откривање особа које су одале државну тајну, а новинари никад нису били предмет истраге. Све наше активности су усмерене ка проналажењу починиоца кривичног дела одавања службене тајне - објаснио је Зорић.

Редакцију Борбе посетила је јуче делегација мисије ОЕБС у Србији са Драганом Николић-Соломон на челу, шефом одељења за медије, која је рекла да је Борба послала јасну поруку јавности шта медији треба да раде. Чланови делегације ОЕБС су напоменули да ће врло пажљиво пратити развој случаја Борба, а посебну пажњу посветиће реакцијама власти, саопштио је овај дневни лист.

И. П.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси