Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Несхватљиво мешање новинара у избор председника ОКС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 02. 2009.

Извор: Политика

Несхватљиво мешање новинара у избор председника ОКС


Ниш – Секција спортских новинара Ниша, која званично постоји више од 30 година, јуче се оградила од става Удружења спортских новинара Србије, којим је актуелни председник Олимпијског комитета Србије Иван Ћурковић подржан као кандидат и за нови мандат.

У саопштењу за јавност које је потписао председник нишке организације спортских новинара Горан Станковић наводи се: „Секција спортских новинара Ниша (ССНН) има свог легалног представника у Управном одбору Удражења спортских новинара Србије (УСНС), али око усвајања става и подршке да Иван Ћурковић поново буде председник Олимпијског комитета Србије представник из Ниша није консултован. Уједно истичемо да спортски новинари Ниша не желе да се стављају на страну, нити пружају подршку било ком од кандидата. Ово истичемо из разлога што свако има право да лично подржава поједине кандидате али, како је ССНН професионално, еснафско удржење новинара, мишљења смо да је преседан да новинари одлучују о оваквим питањима. ССНН сматра да би о будућем председнику Олимпијског комитета Србије одлуку требало да донесу спортски савези и спортисти, а да је наш новинарски посао да о томе обавестимо јавност, са или без коментара”.

Т.Т.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси