Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нема гашења до коначне пресуде
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 02. 2009.

Извор: Дневник

Нема гашења до коначне пресуде


Екипе Републичке радиодифузне агенције (РРА) и Републичке агенције за телекомуникације (Рател) дошле су јуче у просторије “Зец” радија, у Кисачкој 11 у намери да га угасе, јер емитује програм без дозволе, али су након разговора са полицијом отишле необављеног посла.

По речима запослених, приликом уласка представници РРА и Рател-а су обили просторије, повадили осигураче и понашали се дрско према њима.

Врло брзо у “Зец” радио стигло је неколико чланова Удружења емитера Војводине, који су истакли да ће и убудуће присуствовати гашењу радија као сведоци. Како су рекли, РРА ради по правилнику о поступку принудног извршења одлука, који је Уставни суд поништио, што је објављено у Службеном гласнику 112 од 10. децембра 2008. године. По њиховим речима, да би ушли у просторије радио станица РРА треба да има и судски налог поред решења о гашењу.

- Траже нам новац , који смо и дали, да нам не би више долазили – каже председник Удружења емитера Војводине и власник радија BOSS Зоран Јајић.

– Кад буде време, спремни смо да кажемо имена људи из РРА и Рател-а који су узели паре од нас да би нам “помогли” око издавања дозвола, а успут нас и благовремено обавестили кад долазе. То значи да, ко да новац, има времена да искључи програм, док они не стигну. Ми смо се договорили да не гасимо програм, док се законским путем не изборимо за наша права.

Поводом Јајићеве тврдње да радио емитерима људи из РРА траже новац не би ли им обезбедили дозволе и јављали када долазе да гасе радио станице, заменик председника Савета РРА Горан Караџић је рекао да, у случају да имају таква сазнања и доказе за то, одмах поднесу пријаве надлежним органима.

- Наше одлуке су извршне и покретање судског спора не одлаже извршење – још једном је за “Дневник” потврдио Горан Караџић.

– Пре годину дана у Београду су угашене све радио станице без дозвола за рад, иако су поднеле жалбе Врховном суду. Против свих који почну да раде упркос печаћењу опреме биће поднете кривичне пријаве и за то следи затворска казна. Велики притисак на нас се врши да одустанемо од пријава, пошто онима који су наставили да раде следују оштре санкције, али нећемо попустити.

З.МЛ.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси