Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Преминуо Драгутин Костић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 02. 2009.

Извор: Политика

Преминуо Драгутин Костић


Драгутин Костић, уредник фудбалске рубрике „Спортског журнала”, преминуо је јуче, у 53. години.

Смрт га је затекла на радном месту, за уредничким столом, док је, као и сваког дана, разврставао, читао и припремао текстове за наредни број. Клонуо је и напустио свет, без последњих речи.

Драгутин Костић рођен је 1. фебруара 1956. Живот је посветио новинарству. Прве текстове објавио је у београдском „Спорту” као хонорарни сарадник. Провео је десет година у спортској редакцији „Политике”, а у „Спортском журналу“ је од оснивања листа, од 15. маја 1990. и један је од малобројних чланова прве поставе редакције који је опстао кроз трусне године.

Извештавао је о домаћем клупском и репрезентативном фудбалу, о раду фудбалских савеза од највишег до локалног нивоа, са утакмица српских тимова у земљи и иностранству, а потписао је и бројне текстове о догађајима у региону, па и даље. Последње текстове написао је са недавног гостовања српских репрезентација на Кипру.

Као човек међу колегама и сарадницима познат је по бројним пријатељствима која су излазила из фудбалских оквира.

Објавио је више екслузивних вести, никада не тражећи и не очекујући награду. Најбоља и највреднија била је објављена вест .

Део живота посветио је раду на српској естради, из које се професионално повукао кад га је срце одвело ка новинарству и фудбалу, али сачувао је бројне пријатеље и на тој сцени.

Професионално се свим срцем посветио „Спортском журналу“, да би га на крају срце и издало на радном месту, за уредничким столом.

Иза себе оставио је супругу Горицу, кћерке Катарину и Ану, бројне пријатеље, колеге, сараднике и небројене текстове, потписане и непотписане.

С.Р.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси