Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Почиње фестивал нових медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 03. 2012.

Извор: Преглед

Почиње фестивал нових медија

Фестивал нових медија Ресонате, који се по први пут одржава у Београду, почиње данас у Дому омладине. Идеја овог фестивала је да постави нове стандарде у уметничкој индустрији, креирајући нову платформу за умрежавање, информисање, сазнавање, дељење и образовање.

Окупиће признате уметнике светског нивоа и пружиће могућност посетиоцима/учесницима фестивала да се опробају у савременим технологијама, као и да учествују у дебатама и радионицама, у циљу позиционирања у свету уметности и културе.

Ресонате фестивал је и семинар експерата и изложба визуелних уметника. Довољно је велик да обухвати области које се протежу од софтверског инжињеринга до теорије визуелних уметности, али је ту и да створи мост и споји културно различите сегменте уметничке и интелектуалне сцене и то кроз свеобухватне и вишедисциплинарне приступе.

Очекује се импресиван број посетилаца из најразличитијих крајева света (Немачка, Турска, Француска, Холандија, Шпанија, Словенија, Хрватска, Данска, Шведска, САД, Литванија, Велика Британија, Индија…). Током дводневног скупа моћи ће се саслушати преко 20 предавача из Европе, Азије и Северне Америке. Фестивал ће осим дневног имати и ноћни програм (ДЈ сетови, уживо аудио/визуелни наступи и концерти).

Туристичка организација Београда (ТОБ) је подржала фестивал, тако што је учествовала у изради каталога фестивала. Поред тога ТОБ ће у Дому омладине имати свој информативни пункт са брошурама о Београду где ће од информатора сви заинтересовани моћи добити и све друге потребне информације о нашем главном граду.

М. К

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси