Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Запослени у ТВ Чачак прете штрајком
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 03. 2012.

Извор: Б92 онлајн

Запослени у ТВ Чачак прете штрајком

Чачак - Запослени у ТВ Чачак одлучили су да од власника те телевизијске куће и Радио Чачка затраже једнократну исплату свих заосталих зарада или ће ступити у штрајк.



Запослени у овој регионалној телевизији су на синоћњем збору подсетили да су последњу плату примили закључно са октобром, а у Радио Чачку први део зараде за јун прошле године.

Ова гласила су пре приватизације функционисала као градска јавна информативна предузећа. У децембру 2009. године купио их је Милош Бојовић, тада ученик четвртог разреда гимназије, иначе син познатог чачанског бизнисмена Зорана Бојовића, по почетној цени за телевизију од 6,03 милиона и за радио од 6,1 милион динара.

Нови власник обавезао се да у ТВ Чачак инвестирати 1,7, а у Радио Чачак 6,1 милион динара. Радио Чачак поседује 101 квадратни метар пословног простора у центру града и 60 ари земље у оближњој Трнави, где је некада био инсталиран средњеталасни предајник ове једне од најстаријих локалних радио-станица у Србији.

У Радио Чачку је, од некадашних 25 запослених, после приватизације остало само четворо. Породица Бојовић је власник и недељника "Чачански глас", који је основан пре 80 година.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси