Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Други рођендан
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 03. 2012.

Извор: Политика

Други рођендан

Прослављена годишњица пословања „Антена групе” и Прве ТВ



У београдском хотелу „Хајат” прослављене су две године успешног пословања медијске корпорације „Антена групе” у Србији, у чијем власништву се налази Прва српска телевизија. Поред представника ове медијске куће, догађају су присуствовали представници Владе Србије међу којима су били премијер Мирко Цветковић, министар унутрашњих послова и заменик председника владе Ивица Дачић, министар спољних послова Вук Јеремић, министар културе и информисања Предраг Марковић, званичници, пословни сарадници, јавне личности.

Од 2009. када је „Антена” преузела Фокс телевизију догодиле су се многе промене. Власник „Антена групе”, Теодор Киријаку је изјавио:

„Од тренутка преузимања, Прва српска телевизија је испунила сва наша очекивања и веома смо поносни на резултате а успех је заслуга професионалног тима, међународног искуства и подршке инвеститорима у земљи која се све брже укључује у европске токове.“

Успех „Антена групе” на тржишту Србије поздравио је и председник Борис Тадић поруком:

„Честитам ’Антена групи’ на успешној инвестицији у Прву српску телевизију. Драго ми је што планирате да проширите своја улагања у нашу земљу сада када смо на путу ка чланству у ЕУ. Можете рачунати на моју подршку и подршку владе за будуће инвестиције и надам се да ће гледаоци Србије наставити да уживају у програму ваше телевизије”.

Теодор Киријаку је објаснио због чега је одувек желео да инвестира у Србији:

– Разлог је љубав коју сам осећао према вашој земљи, али и моје веровање да Србију чека просперитет. Верујем да Србија има велику улогу, како на Балкану, тако и у Европи. Када сам добио прилику да уђем на српско тржиште куповином Фокс телевизије, саветован сам да то не урадим. Причали су ми да је ово мало и затворено тржиште и да је странцима тешко да уђу на њега, посебно у области медија, а још теже да постигну успех. Говорили су ми: „Ако Мардок није успео, како ћеш ти?”. Очигледно је да су погрешили!

Киријаку је истакао на српском језику да се осећа као Србин!

Званице су уживеле у хитовима које су изводили финалисти Првог гласа Србије, а посебан печат овом слављу дао је и популарни грчки певач Адонис Ремос. Он је недавно потписао уговор за „Хевен мјузик”, издавачку кућу „Антена групе”.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси