Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Породице траже истрагу због жртвовања радника РТС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 03. 2012.

Извор: Политика

Породице траже истрагу због жртвовања радника РТС-а

Комитет правника за људска права (ЈУКОМ) и породице радника Радио-телевизије Србије погинулих у бомбардовању те установе 1999. године позвали су јуче републичког јавног тужиоца Загорку Доловац да тужилаштво хитно поступи по захтеву породица и покрене ефикасан поступак против организатора и извршилаца „жртвовања” радника РТС-а.



„По тумачењу Специјалног тужилаштва за организовани криминал, организатори и извршиоци тог злочина с државним предзнаком неће моћи да буду кривично гоњени почев од 2014. године, јер ће и тај случај застарети”, наводи се у саопштењу.

„Иако су тужилаштву достављени докази који у најмању руку захтевају озбиљну правну анализу, на основу које би се могло утврдити постојање одговорности било одређених лица, било институција за ово злодело, изостала је одговарајућа реакција државних тужилаца”, наводи се у саопштењу.

ЈУКОМ и породице погинулих радника РТС-а саопштили су да до данас није саслушан ниједан сведок, нити потенцијални осумњичени, нити се иједно тужилаштво недвосмислено изјаснило о својој надлежности за овај случај.

У ваздушном нападу НАТО-а на РТС 23. априла 1999. године погинуло је 16 радника те телевизије. Од званичника, као одговоран за њихову смрт 2002. године осуђен је директор РТС-а из времена бомбардовања Драгољуб Милановић на десет година затвора.

Бета

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси