Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Инсајдер: Условне казне затвора за двојицу оптужених за упад у галерију ‘Стара капетанија’
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 10. 2020.

Аутор: Бета Извор: Данас

Инсајдер: Условне казне затвора за двојицу оптужених за упад у галерију ‘Стара капетанија’

Двојица осумњичених за насилничко понашање на изложби стрип уметника у галерији „Стара капетанија“ у Земуну, данас су осуђени на условне казне затвора, након што су са Трећим основном тужилаштву у Београду закључила споразуме о признању кривичног дела.

Како је потврђено за Инсајдер у том Тужилаштву, А. Д. (19) и Ж. М. (35) који су у четвртак ухапшени заједно са двојицом петнаестогодишњака и једним седамнаестогодишњаком, признали су кривицу за кривично дело насилнчко понашање.

На основу споразума који је данас закључен и потврђен, суд им је изрекао условне казне затвора од по три месеца, с роком провере од годину дана.

Полиција је у четвртак саопштила да ће наставити интензивно да ради на идентификацији осталих учесника тог догађаја.

Група од 15 младића, с маскама и капуљачама упала је у уторак на изложбу у оквиру фестивала „Ново доба“ у Старој капетанији у Земуну, бацила сузавац, поцепала изложене радове и несметано отишла.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси