Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Због критике власти плаћају таксу од 500.000 динара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 02. 2009.

Извор: Блиц - Србија

Због критике власти плаћају таксу од 500.000 динара

АЛЕКСАНДРОВАЦ - Челници општине Александровац одредили су Радио-телевизији „Дискос”, јединој у Жупи која је добила дозволу РРА, таксу за истицање фирме од 500.000 динара.


У телевизији тврде да је разлог за овако високу таксу њихово извештавање о бројним запошљавањима рођака и пријатеља челника општине у општинским предузећима. Челници телевизије тврде да је ова такса једна од највиших тог типа у Србији. Осим таксе, наводе и бројне друге примере како општински челници покушавају да им отежају рад због прилога о запошљавању око 150 партијских људи у општинских фирмама, иако ова општина предњачи по броју незапослених у округу.

- Изношење истине о енормном запошљавању политичких истомишљеника, као и бројним проблемима са којима се суочавају грађани Жупе, представљали су повод за физички напад председника општине Југослава Стајковца на камермана Игора Младеновића у службеним просторијама комуналног предузећа - каже Весна Добросављевић, новинарка РТВ „Дискос”.

Поред тога, у телевизији истичу да се приватно обезбеђење СО сукобило са њиховом екипом на улазним вратима Скупштине општине, како би их спречили да извештавају са седнице на којој је донета одлука о енормним комуналним и административним таксама.

У писму Добриле Вукојевић, начелнице општинске управе, као и Војислава Пештерца, начелника финансија СО упућеном редакцији РТВ „Дискос”, стоји да су новинари те телевизије „непријатељски настројени, те да гаје патолошку мржњу” према челницима општине.

Г. Здравић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси