Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ТАНЈУГ плагирао Бетине извештаје
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 02. 2009.

Извор: Данас

ТАНЈУГ плагирао Бетине извештаје


Београд - Судови части Удружења новинара Србије и Независног удружења новинара Србије констатовали су да је ЈП Танјуг неовлашћено користило, односно плагирало вести Новинске агенције Бета.

У одвојеним извештајима судова части оба новинарска удружења указано је на то да је Танјуг неовлашћено користио вести агенције Бета и емитовао их као сопствене. Судови части су реаговали на пријаву Бете поднету пре неколико месеци.

У записнику са седнице Суда части УНС-а наводи се да то тело „у складу са Кодексом части, осуђује поступак ЈП Танјуг који је учинио плагијат и неовлашћено користио вести Новинске агенције Бета“. Суд части НУНС-а раније је закључио да приговор Бете спада у материју заштите ауторских права, те да је у надлежности правосуђа, али је изнео мишљење да се Танјуг, „по доказној документацији, достављеној из агенције Бета“, „користила радом колега из друге агенције и продавала га претплатницима као свој рад“. Судови части су поступали по пријавама агенције Бета поднетим у јулу 2008. године.

Бета

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси