Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  UG: Председник Србије крши Устав фаворизујући Телеком и нападајући United Grupu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 08. 2020.

Извор: Н1

UG: Председник Србије крши Устав фаворизујући Телеком и нападајући United Grupu

Председник Србије Александар Вучић изнео је низ нестина о компанији СББ, која послује у оквиру United Grupe, покушавајући да по ко зна који пут јавно одбрани компанију Телеком Србија, о којој се последњих месеци у јавности помињу различите информације о неуспесима у пословању, наводи United Grupa у саопштењу.

"Не улазећи у потребу и жељу Александра Вучића да брани руководство Телекома, желимо да га подсетимо да се избором на функцију председника Србије обавезао да ће поштовати Устав и законе Републике Србије, што значи и да не би смео да приликом јавних иступа фаворизује домаћу компанију у односу на једног од највећих страних инвеститора", поручују из United Grupe. 

Наводе да, "уколико је Вучић заборавио", једнакост на тржишту прокламује Устав Републике Србије и то у члану 84. у коме се наводи да "сви имају једнак правни положај на тржишту".

"Додатно, у закону о улагањима, који је усвојен на предлог Владе у којој је Александар Вучић био председник, и то у делу који разматра Национални третман страних улагања јасно пише да "улагачи који су страна правна или физичка лица у погледу свог улагања у свему уживају једнак положај и имају иста права и обавезе као и домаћи улагачи".  Позивамо председника Србије да поштује Устав, јер се на то обавезао пред грађанима Србије", додаје се у саопштењу.

United Grupa само у Србији запошљава више од 2.700 људи и сматра недопустивим да "према запосленима и њиховим породицама који се издржавају од рада у United Grupi, председник има потцењивачки однос и да спроводи јавну хајку".  

"Компанија СББ има традицију успешног пословања више од две деценије и недавно је у пословним резултатима забележила историјски успех. Током свих тих година, у наш развој инвестирали су највећи светски инвестициони фондови BC Partners, ККР, као и ЕБРД", пише у саопштењу. 

United Grupa је једна од најуспешнијих телекомуникационих и медијских компанија у Југисточној Европи која ће до краја 2020. године имати 11.000 запослених и преко 10 милиона корисника.

"Послујемо у седам земаља - Србији, Словенији, Хрватској, Босни и Херцеговини, Северној Македонији, Црној Гори, Бугарској, а припремамо се и за аквизицију у Грчкој", додаје се.

United Grupa подсећа председника Србије да има одговорност према грађанима да говори истину и апелује "да поштује Устав и не прикрива неуспехе компаније Телеком, нападима на United Grupu".

У оквиру United Grupe послује и ТВ Н1.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси