Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Комисија прати захтев Управе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 07. 2020.

Извор: Фонет

Комисија прати захтев Управе

Потпаролка Европске комисије (ЕК) Ана Писонеро истакла је да Комисија прати извештаје о захтеву Управе за спречавање прања новца Србије о банкарским трансакцијама појединаца, медијских кућа и невладиних организација у Србиј и очекује информације надлежних органа о захтеву и критеријумима избора организација и медија за проверу

Снажно цивилно друштво је кључна компонента сваког демократског система и државне институције би то требало да препознају и тако га третирају, поручила је Писонеро на упит портала Јуропијан Вестерн Балканс (ЕWБ) о захтеву Управе за спречавање прања новца за информације о трансакцијама новинара и невладиних организација.Организације цивилног друштва и бранитељи људских права играју кључну улогу у подизању свести о грађанским и политичким правима и морају бити у могуц´ности да слободно раде, рекла је Писонеро.

Она је додала да је борба против прања новца истовремено важан стуб интеграције Србије у Европску Унију.

Управа за спречавање прања новца захтева приступ банкарским документима током прошле године како би утврдило да ли су невладине организације и појединци повезани са прањем новца или операцијама финансирања тероризма.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси