Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  “Новости“ му биле и живот и љубав
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 07. 2020.

Аутор: Вечерње новости Извор: Вечерње новости

“Новости“ му биле и живот и љубав

Дугогодишњи новинар "Вечерњих новости" Душан Стојановић (71) из Алексинца преминуо је у нишком Клиничком центру од последица вируса корона

Стојановић је као дипломирани правник још седамдесетих година почео да гради каријеру новинара, дописника из Ниша и Алексинца, паралено са одговорном функцијом коју је имао као секретар "Алексиначких рудника". Алексинчани још увек памте колику жртву је поднео у спасавању повређених рудара приликом несреће 1989, али и збрињавању породица које су остале без хранилаца.

Љубав према новинарству је победила, па је Душан засновао радни однос у нашем листу пре 30 година и остао веран члан редакције све до пензије 2014. Био је новинар који је умео да осети шта мучи обичног човека, али је имао и бритко перо за оне које су своје позиције и функције злоупотребљавали. Међу новинарима био је омиљен због ведрог духа и смисла за хумор, који га није напуштао ни у најтежим тренуцима. Иако је отишао у заслужену пензију, није престајао са интелектуалним активностима јер је веровао да се "човек рађа и умире као новинар". Поред професије био је поносан деда Лазару "који га је подмладио", али и пожртвован отац Ирени и Игору и снахи Оливери и одан супруг Бранки.

Душан Стојановић биће сахрањен 25. јула на нишком Новом гробљу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси