Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Синдикат писао премијерки: Смањењем буџета угрожен рад РТВ, 56 отпуштених
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 07. 2020.

Аутор: ФоНет Извор: Цензоловка

Синдикат писао премијерки: Смањењем буџета угрожен рад РТВ, 56 отпуштених

Синдикат "Независност" Радио-телевизије Војводине упутио је отворено писмо премијерки Ани Брнабић, у којем је обавештавају да су Влада Србије и сазив Скупштине Србије, којем је истакао мандат, угрозили функционисање покрајинског јавног сервиса смањењем буџетских средстава, због чега је 56 људи остало без посла.

„Поштована председнице Владе, желимо да вас информишемо о томе да је умањење буџетских средстава за 201 милион динара ЈМУ РТВ за директну последицу имало раскид уговора са 56 сталних сарадника. На тај начин, остварена је месечна уштеда од пет милиона динара“, наводи се у писму.

Синдикат је указао да су, од проглашења епидемије у Србији, многи од тих људи највише радили управо тих дана, не постављајући питање колико је опасно радити у ситуацији која је за све била нова и непозната.

Од менаџмента РТВ синдикат је сазнао да су те уштеде тренутног карактера и да ће, уколико се хитно не нађе решење за нормално функционисање те медијске куће, бити приморани да отпусте још 190 сталних сарадника.

„Уколико пара нема, отворено то реците и уједно дозволите управним одборима јавних медијских сервиса да сами формирају цену таксе, која је дуги низ година испод законског максимума од 500 динара“, наводе из синдиката.

У писму се указује да би се тиме буџет Србије растеретио за новац који се годинама издваја за рад јавних медијских сервиса.

„И на крају, али можда и најважније – РТВ је 2019. године забележила финансијски губитак од 88.588.000 динара. Тиме је укупан губитак покрајинског јавног медијског сервиса порастао на 1.612.252.000 динара. У таквим условима, сложићете се, веома је тешко радити. Сигурно је још теже без гарантованог 201 милиона динара“, закључује се у писму.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси