Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Качињски позвао на регулацију прописа о страним медијима у Пољској до 2023.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 07. 2020.

Аутор: FoNet Извор: Cenzolovka

Качињски позвао на регулацију прописа о страним медијима у Пољској до 2023.

Пољска жели да измени прописе који регулишу концентрацију медија у страном власништву пре истека мандата садашње владе 2023. године, изјавио је лидер владајуће странке Права и правде Јарослав Качињски.

Та странка већ дуго сматра да се страни медији мешају у унутрашње ствари Пољске и да би домаћи медији морали да имају значајније место. Те оптужбе поново су се чуле у недавној председничкој кампањи, током које је Анџеј Дуда више пута тврдио да страни медији дезинформишу јавност, преноси Ројтерс.

На питање да ли ће партија Права и правде измену прописа предложити пре наредних парламентарних избора, Качињски је за национални радио рекао да ће то бити урађено доста брзо.

„Урадићемо то много пре краја мандата, бар на законодавном нивоу, али успех читавог процеса повезан је са многим променама које морамо да урадимо у земљи, као и од међународних односа“, рекао је Качињски.

У странци су ипак, свесни да ће нови закон морати да буде у складу са прописима Европске уније, који би у великој мери могли да осујете намеру владајуће партије да ограничи утицај страних медија.

Победа Дуде на председничким изборима дала је нови ветар у леђа и охрабрила владајућу партију да још жешће настави са критикама страних медија, а Качињски каже да се у странци тренутно воде дискусије о томе како би нови закон требало да изгледа.

Један од функционера партије Права и правде рекао је Ројтерсу да се разматрају разне опције, а једна од идеја је да се од страних власника, углавном немачких, купују регионални медији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси