Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Селектор Белдокса и новинар Игор Станојевић приведен синоћ на Ташмајдану, губи му се сваки траг
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 07. 2020.

Аутор: Н1, Данас Извор: Цензоловка

Селектор Белдокса и новинар Игор Станојевић приведен синоћ на Ташмајдану, губи му се сваки траг

Новинару Игору Станојевићу, члану Независног удружења новинара Србије, филмском критичару, сараднику културног додатка Политике и селектору фестивала документарног филма Белдокс, од ноћас у један ујутру, када је приведен код Ташмајданског парка, до данас губи се сваки траг, саопштила је његова породица.

Иако је приведен са акредитацијом НУНС-а, без кршења закона и пружања отпора, бранилац нема информација о процесу и поступку, а није добио ни приступ приведеном, наводи се у саопштењу.

Његова девојка, Ана Марија Грбић, добила је једину информацију од браниоца да ће ићи на суд, али се до сада није сазнало ништа више.

„Игор Станојевић није пружао отпор хапшењу и осим присуства на Ташмајданском парку где је седео на клупи, није испољавао никакав вид насиља“, додаје се у саопштењу.

ДОПУНА ВЕСТИ:

Игора је полиција ухапсила синоћ око поноћи испред Правног факултета, и поред новинарске легитимације, држала га под присилом више од сат времена да лежи на асфалту, да би га одвезла заједно са групом ухапшених грађана у непознатом правцу.

Породица је ангажовала адвоката коме није дозвољено да види Игора и посаветује се са својим клијентом, као ни да се увери у његово тренутно здравствено стање.

Тим Белдокс фестивала незванично сазнаје да ће Игор бити изведен пред Прекршајни суд, и од надлежних тражи да обелодане информацију где се Игор Станојевић налази, као и да му омогуће контакт са породицом и адвокатом.

Такође, Белдокс фестивал апелује на надлежне да ослободе Станојевића свих сумњи и могућих оптужби, имајући у виду да је реч о новинару, који је бежећи од сузавца пресретнут и савладан од стране полиције, а потом и безразложно приведен.

Игор Станојевић до сада није хапшен, и нема криминални досије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси