Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Надзорни одбор Скупштине Србије о току предизборне кампање редовно анализирао извештаје РЕМ-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 06. 2020.

Аутор: Бета Извор: Данас

Надзорни одбор Скупштине Србије о току предизборне кампање редовно анализирао извештаје РЕМ-а

Скупштина Србије саопштила је данас да је њен Надзорни одбор за спровођење општег надзора над поступцима политичких странака, кандидата и средстава јавног информисања у току изборних активности одржао шест редовних седница, на којима су редовно анализирани извештаји РЕМ-а о надзору пружалаца медијских услуга током предизборне кампање.

У саопштењу се наводи да је последњи пресек РЕМ-а о току предизборне кампање анализиран закључно са 5. јуном.

Наводи се да су разматрани и дописи политичких странака или органа цивилног друштва, поводом којих је Надзорни одбор издавао препоруке или саопштења „који су имали за циљ да унапреде поступање политичких странака и кандидата у току избора“.

„Надзорни одбор је комуницирао и са представницима међународних организација, Тањом Фајон и Владимиром Билчиком, члановима делегације Европског парламента у међустраначком дијалогу у Народној скупштини, као и представницима ОДХИР-а“, наводи се у саопштењу и додаје да су ти контакти у условима епидемије остваривани путем видео линка.

Како се наводи „о свим важним искуствима која су стечена у току рада, Надзорни одбор ће сачинити и предати Народној скупштини детаљан извештај који ће моћи корисно да послужи не само за унапређење рада Надзорног одбора, него и целокупног изборног процеса, и у крајњој линији демократизацији укупних односа у Србији“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси