Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Александар Обрадовић: Хапсиле ме три службе, препознао сам агента БИА
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 06. 2020.

Извор: Н1

Александар Обрадовић: Хапсиле ме три службе, препознао сам агента БИА

Узбуњивач и радник фабрике наоружања "Крушик" из Ваљева Александар Обрадовић у специјалној емисији "Крушик (Рас)продаја оружја" на Н1 говорио је о томе како је ухапшен и, први пут, открио пуно име и презиме човека који је водио операцију његовог хапшења.

Обрадовић је ухапшен 18. септембра 2019. године у 14.40 часова, када је у круг фабрике "Крушик" упала група наоружаних људи, за које је прво мислио да хапсе одговорне за пропадање фабрике и корупцију. Дошли су по Александра Обрадовића, оног који је уместо полицијских инспектора разоткрио малверзације.

Министарство унутрашњих послова одговорило је да је у Обрадовићевом хапшењу учествовало тек неколико полицајаца, међутим Обрадовић је за Н1 тај догађај описао потпуно другачије.

"Ушли су у моју канцеларију, ту су били инспектори за Високотехнолошки криминал, инспектори БИА-е и припадници Војнобезбедносне агенције. Све три службе, сви су они дошли. Главни човек у мом хапшењу био је из Управе за високотехнолошки криминал, он је водио мој хапшење. Рекли су – седи, седи, седи. Ја сам се понашао сасвим нормално. Негде сам у глави знао да ће нешто да се деси. Пребацили су ме са мог радног места у фотељу прекопута. Сео сам, а они су ми рекли – ти знаш зашто смо ми овде? Рекао сам да знам, да сам их очекивао. И свако је имао неко питање. Сви су се ишчуђавали – шта ти то дечко требало, знаш ли ти за кога радиш, а ја сам рекао да сам свестан, једно 10 пута сам ту реченицу поновио. Мени је била само једна жеља да се сазна истина о Крушику и испумпавању новца. Наиван сам, наравно, био", каже Обрадовић.

На питање новинарке Н1, како после тог хапшења, које се одиграло пред очима неколико хиљада радника Крушика, нико није знао за то, чак ни новинари са којима је Обрадовић контактирао.

"Радници су видели гомилу џипова и аутомобила са затамњеним стаклима, шапутало се ко је тада ухапшен", казао је Обрадовић.

Од тада му се губи сваки траг и у једном тренутку нестаје сигнал, рекао је Александар Ђорђевић, новинар БИРН-а. Новинари са којим је Обрадовић комуницирао претпостављали су да се он повукао и осамио, а касније су тек сазнали да је он ухапшен.

"Све је могуће у Србији, тако и да човек проведе 20 дана у затвору, а да се о томе касније сазна", рекао је Обрадовић у емисији Н1.

Иначе на дан када је Обрадовић ухапшен, министар полиције Небојша Стефановић није рекао ни реч о хапшењу док је говорио о пословању свог оца. Ни безебдносне службе никад нису признале да су међу 12 особа које су хапсиле Обрадовића били и припадници БИА-е.

"Да су припадници БИА били присутни, тога нема ни у каквим траговима када је он ухапшен", рекао је Владимир Гајић, Обрадовићев адвокат.

Обрадовић је, гледајући Вучићеву посету Крушику 9. марта 2020 на телевизији, препознао човека који га је ухапсио, тај човек је био део свите која је пратила председника током посете фабрици.

"Чак има снимак где се Александар Вучич поздравља са њим", наводи.

"То је човек који носи плаву кравату?", упитала је новинарка Н1.

"Тако је. У друштву генералног директора фабрике Владана Лукића и заменика министра за материјалне ресурсе господина Ненада Милорадовића, стоји господин Милош Симић, који је начелник центра БИА у Ужицу, када је извршено моје хапшење снимао је моју изјаву и константно био на телефону. Добро сам га упамтио, јер се једни разликовао од осталих 11 чланова тима који су спровели моје хапшење. Господин је био у оделу и кравати, био је лепо обучен, никакав контакт са мном није имао", рекао је Обрадовић.

Новинарка је, обраћајући се Обрадовићу, рекла да су сви извори телевизије Н1 рекли да је господин кога је Обрадовић препознао и који је учестововао у његовом хапшењу изузетни професионалац у свом послу.

"Ја то могу да потврдим, као и за све људе који су тога дана учестововали у мом хапшењу, никава одмазда. Од њих нисам ништа непријатно доживео, а то могу рећи и за господина са фотографије", рекао је Обрадовић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси