Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Орицио: Свима потребни професионални медији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 06. 2020.

Извор: ФоНет

Орицио: Свима потребни професионални медији

Свима су потребни медији који су независни и професионални, тако да је то изазов за сваку земљу, а не само Србију, изјавио је за ФоНет шеф Мисије ОЕБС у Србију Андреа Орицио.

Он је оценио да су медији основа сваког демократског друштва и поготову у ситуацији са пандемијом видело се колико медији значе када се обраћају грађанима, али су и грађанима потребни медији.

Орицио је подсетио да се ОЕБС укључио у рад на Медијској стратегији на позив Владе Србије.

"У јануару је та стратегија усвојена и сада радимо на средствима за имплементацију Медијске стратегије", рекао је Орицио и нагласио да је примена стратегије, заправо, прави изазов.

Говорећи о изборима у Србији, Орицио је навео да је Канцеларија за демократске институције и људска права(ОДИХР) оформила и специјалну јединицу која ће се бавити посматрањем и предизборног и изборног поступка и донеће оцену како је све то протекло.

"ОДИХР није у могућности да распореди дугорочне и краткорочне посматраче због тренутних околности, али ће имати основну мисију која ће посматрати све аспекте кампање, сам изборни процес и даће саопштење након свега", објаснио је Орицио.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси