Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Стигла прва пресуда за активисте „1 од 5 милиона“: Томковић осуђен због РТС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 06. 2020.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

Стигла прва пресуда за активисте „1 од 5 милиона“: Томковић осуђен због РТС-а

Прекршајни суд у Београду осудио је активисту и кандидата за народног посланика листе „1 од 5 милиона“ Крсту Томковића на новчану казну од 20.000 динара због уласка у зграду РТС током протеста у марту прошле године, због чега је тада ухапшен и два дана неправедно држан у затвору, саопштио је данас тај покрет.

Током протеста испред РТС 16. марта 2019, део демонстратата ушао је и у зграду Јавног сервиса, а одмах сутрадан полиција је ухапсила шест студената, међу којима и Крсту Томковића.

Томковић је у року од пар сати осуђен на 30 дана затвора и одведен у Падинску скелу. Из затвора је пуштен после два дана, након уложене жалбе.

Имајући у виду најновију пресуду покрет „1 од 5 милиона“ пита ко ће да му врати она два дана која је неправедно провео у затвору у Падинској скели.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси