Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Брнабић о насловној страни Данаса: Ви сте блато против кога кажете да се борите
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 06. 2020.

Аутор: Б. Ц. Извор: Данас

Премијерка Србије осудила на Твитеру насловну страну сутрашњег броја нашег листа

Брнабић о насловној страни Данаса: Ви сте блато против кога кажете да се борите

Премијерка Србије Ана Брнабић осудила је вечерас на Твитеру насловну страну Данаса, коју је видела на друштвеним мрежама као најаву сутрашњег броја.

Главна прича у сутрашњем броју Данаса је наставак приче истраживачког портала КРИК који су усликали председниковог сина Данила Вучића у друштву хулигана.

„Стављање мете на младића од 22 године је, у вашем свету, легитимна политичка борба. Развуците га по Твитеру, упрегните истраживачке таблоиде да га фотографишу док гледа утакмицу, повежите са мафијом, само да би ударили по његовом оцу. Ви сте блато против кога кажете да се борите“, написала је Брнабић на Твитеру.

Новинарки КРИК-а Бојани Павловић синоћ око десет сати непознати мушкарац одузео је телефон након што је фотографисала сина председника Србије Данила Вучића како у друштву Александра Видојевића, хулигана блиског кавачком клану, гледа фудбалски дерби.

Независно удружење новинара Србије (НУНС) затражило је данас да надлежни ограни хитно утврде ко је пресрео новинарку КРИК-а Бојану Павловић и одузео јој опрему, као и да је заштите у обављању посла због постајања сумње да јој је безбедност озбиљно угрожена.

Удружење новинара Србије (УНС) тражи да полиција утврди ко је новинарки КРИК-а Бојани Павловић синоћ у центру Београда одузео телефон након што је испред кафића фотографисала сина председника Србије са вођама навијачких група Александром Видојковићем и Немањом Срећковићем и разјасни све околности тог инцидента.

Асоцијација онлајн медија (АОМ) затражила је данас да надлежни органи и МУП-а Србије утврде идентитет особа које су синоћ претиле и одузеле мобилни телефон новинарки КРИК-а, Бојани Павловић.

Син председника Србије, Данило Вучић има право да на јавном месту буде с ким год жели и има право на обезбеђење, и ту ништа није спорно, али је претећи начин на који је новинарки КРИК-а у среду увече у Београду одузет телефон којим га је сликала, изјавио је данас адвокат Божо Прелевић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси