Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Миодраг Совиљ напушта Н1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 06. 2020.

Аутор: Денис Колунџија Извор: Цензоловка

Миодраг Совиљ напушта Н1

Један од најбољих младих новинара у Србији напушта Телевизију Н1 и од 1. јула наставља каријеру у београдском бироу Агенције Франс прес (АФП), сазнаје Цензоловка.

Совиљ је за Цензоловку потврдио да након шест година напушта Н1 и истакао да се на такав потез одлучио због „жеље за новим изазовом“.

„Шест година које сам провео на Н1 за мене су огромна привилегија и искуство које никад нећу заборавити. Није било лако преломити, јер одлазим са најпрофесионалније телевизије у Србији, у којој сам имао апсолутну подршку уређивачког колегијума за слободно бављење новинарским послом. Превагнула је жеља за новим изазовом, јер ћу као део тима АФП-а за светску публику извештавати о најзначајнијим догађајима из региона“, навео је Совиљ.

Миодраг Совиљ је на Телевизији Н1 од њеног оснивања 2014, а пре него што је 2018. постао део редакције у Београду, за ту телевизију извештавао је о догађајима широм Војводине. Из тог периода остаје упамћено његово темељно праћење мигрантске кризе.

Уместо по квалитетним прилозима, најширој јавности у Србији постао је познат у новембру прошле године када су га продржавни медији и сам државни врх оркестрирано напали само зато што је инсистирао да му председник Александар Вучић одговори на питање о умешаности оца министра полиције у трговину оружјем.

Та вишедневна хајка отишла је толико далеко да су појединци, гостујућу по властима наклоњеним медијима, Совиља означили као кривца што је председник Вучић завршио у болници!

Због континуиране хајке против ТВ Н1 и њених новинара Југослава Ћосића и Миодрага Совиља током новембра прошле године, Славко Ћурувија фондација и 522 грађанина, који су се одазвали позиву Фондације, упутили су Регулаторном телу за електронске медије (РЕМ) пријаву против ТВ Пинк због неистинитог, пристрасног и непотпуног информисања, непоштовања људских права у пружању медијских услуга, говора мржње, једностраних напада и дуготрајне кампање са циљем пристрасног извештавања о одређеним новинарима.

Савет РЕМ је на седници одржаној 28. новембра 2019. године, којој су присуствовали и представници Телевизије Пинк, једногласно донео одлуку да у овом случају „нема места покретању поступка“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси