Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Министарство културе објавило састав комисија за медијске пројекте, али не и предлагаче
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

05. 06. 2019.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Министарство културе објавило састав комисија за медијске пројекте, али не и предлагаче

Министарство културе и информисања (МКИ) именовало је чланове свих девет комисија за конкурсе за производњу медијских садржаја за ову годину. Удружењу новинара Србије (УНС) државни секретар за информисање Александар Гајовић рекао је да ће данас заседати прва комисија.

Гајовић је УНС-у рекао да је крајњи рок за доношења решења о расподели новца на конкурсу 10. август.

Иако су објављена имена чланова комисија на сајту Министарства нису наведене организације које су их предложиле.

Представници УНС-а именовани су да оцењује пројекте у пет од девет конкурса: Драгана Пејовић, Петар Јеремић, Будимир Ничић, Оливера Ковачевић и Слободан Радичевић.

За девет конкурса за производњу медијских садржаја Министарство културе определио је 274 милиона, што је 12 милиона динара више него прошле године.

Подсетимо, прошле године је Министарство након расписивања конкурса, формирало комисије које су почеле рад, али њихов састав јавно није био објављен.

Коалиција новинарских и медијских удружења и Асоцијација медија тражили су да МКИ објави састав комисија, зато што, према њиховим сазнањима, комисије нису чинили представници репрезентативних новинарских и медијских удружења.

Након тога је Министарство културе објавило састав, али не и предлагаче изабраних комисија, због чега су Коалиција и Асоцијација повукли своје представнике из свих комисија.

Уследио је састанак у Министарству културе. НУНС, Локал Прес, НДНВ, АНЕМ и Асоцијација медија су одлучили да не учествују, док су УНС-ови кандидати поштујући договор у МКИ да буде измењен састав комисија, учествовали у њиховом раду.

*Након што је овај текст објављен, на сајту Министарства је објављено које организације су предложиле поједине чланове комисија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси