Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Медијски пројекти ослобођени од ПДВ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

06. 09. 2018.

Извор: НУНС

Медијски пројекти ослобођени од ПДВ

Пројекти одобрени на конкурсима за суфинансирање медијских садржаја од јавног интереса ослобођени су плаћања пореза на додату вредност. Пројекти у области јавног информисања одобрени на републичким, покрајинским, градским и општинским конкурсима за суфинансирање медијских садржаја од јавног интереса ослобођени су плаћања ПДВ-а, став је Министарства финансија које је обавезујуће за поступање Пореске управе на целој територији Србије.

Мишљење које је потписао министар финансија Синиша Мали је објављено на сајту Министарства http://www.mfin.gov.rs/UserFiles/File/misljenja/2018/Misljenje802018.pdf.

Мишљење је практично одговор на питање медија: Да ли постоји обавеза издавања фактура за исплату средстава за суфинансирање пројеката од јавног интереса у области јавног информисања, као и могућност ослобађања од плаћања ПДВ-а на ту трансакцију?

Подсећамо да су НУНС и друга новинарска и медијска удружења од почетка процеса суфинансирања медијских садржаја који је уређен Законом о јавном информисању законом, захтевала да се укине неоправдано опорезивање медијских пројеката од јавног интереса. После три и по године коначно је решен један од проблема у тој области.

Ослобађање медијских пројеката од ПДВ тражено је и у дијалогу са премијерком Аном Брнабић и касније на састанцима Координационе групе Владе Србије за сарадњу са медијима и Тима за дијалог, састављеног од представника девет новинарских и медијских удружења.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси