Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

04. 07. 2018.

Аутор: М. Бошњак Извор: Вечерње новости

Медијима три и по милиона

Општинско веће у Горњем Милановцу је на 12 медијских пројеката из области локалног јавног информисања - после спроведене конкурсне процедуре, на предлог стручне комисије - ове године расподелило три и по милиона динара.

Понуђачи одобрених пројеката гарантују да ће добијени новац трошити искључиво на информисање грађана овог атара у новинама, те посредством ТВ станица и портала, а могли су да конкуришу само програмима чије трајање је предвиђено до 1. децембра.

Минимални износ за суфинансирање је 50.000 динара, максимални милион динара, а у обзир су узете само пријаве издавача медија који су евидентирани у Агенцији за привредне регистре и предузетници чија је делатност производња медијских садржаја. Конкурс се није односио на оне који се финансирају из јавних прихода - објашњава начелник општинског Одељења за друштвене делатности Сандра Раловић.

Комисија

Комисију за расподелу средстава је - уважавајући предлоге новинарских удружења - именовао први човек Горњег Милановца Дејан Ковачевић, а одбијено је десет пројеката аутора из Чачка, Краљева и Аранђеловца. Две пријаве су одбачене јер издавачи локалној самоуправи нису поднели извештај о утрошку средстава које су лане добили.

не регистре и предузетници чија је делатност производња медијских садржаја. Конкурс се није односио на оне који се финансирају из јавних прихода - објашњава начелник општинског Одељења за друштвене делатности Сандра Раловић.

Тако је недељник “Таковске новине” добио 718.000, интернет-портал ГМинфо 200.000, Радио Гоги 216.000, Новости дана РС из Ниша 80.000, а Синдикат новинара Србије из Београда 100.000 динара. Сви остали медији који ће бити суфинансирани из милановачког буџета су из Чачка, а баве се и подручјем Милановца: агенција Биро конто (165.000), ТВ Телемарк 800.000, ТВ Галаксија 32 500.000, НИД “Чачански глас” 170.000, Студио за фото, видео и постпродукцију 4Н 150.000, портал Глас западне Србије 200.000 динара, колико и друштво за производњу програма, маркетинг и издавачку делатност Све на длану.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси