Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Нова комисија у поновљеном конкурсу за медијске пројекте
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

12. 06. 2018.

Извор: Боом 93

Нова комисија у поновљеном конкурсу за медијске пројекте

Град Пожаревац објавио је решење о именовању комисије за вредновање пројеката производње медијских садржаја за остваривање јавног интереса у јавном информисању за 2018. годину.

У комисији су Предраг Животић, новинар из Пожаревца, Надежда Будимировић, новинар из Крушевца и Нино Брајовић новинар из Београда.

Одбијен је предлог да члан комисије буде Љубомир Ђорђевић, кога су предложили НУНС и НДНВ.

Подсећамо да је конкурс за медијске пројекте у Пожаревцу поновљен, након што је Град Пожаревац раније на незаконит начин формирао комисију, а што је био разлог да један од именованих чланова, Петар Јеремић поднесе оставку.

Град Пожаревац је тада у комисију од три члана, именовао само једног члана на предлог новинарских и медијских удружења, што је у супротности са Законом о информисању и медијима.

Град Пожаревац је након Јеремићеве оставке сачекао да истекне рок од 90 дана за реализацију конкурса, након чега га је поништио и расписао нови са образложењем да након оставке једног члана у прописаном року није именовано друго лице.

Претходно решење о именовању чланова комисије није било јавно објављено на сајту Града Пожаревца.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси