Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Дужнику највећа подршка
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

09. 05. 2018.

Аутор: З. Рајић Извор: Вечерње новости

У Србобрану издвојено пет милиона за суфинанисирање медијских садржаја

Дужнику највећа подршка

Општина Србобран издвојила је пет милиона динара за суфинансирање медијских садржаја, који ће бити реализовани ове године. На конкурс су пријављена 22 пројекта, а одобрено је девет. Највише новца, милион и по динара, додељено је фирми "Синета Шмит ПР" за пројекат "Хроника србобранске општине".

Жељко Богојевић, бивши председник СО Србобран, навео је да се остварило предвиђање да ће Ивица Шмит, директор, главни и одговорни уредник и већински власник Радио Србобрана, поравнати дуг према локалној самоуправи тако што ће обезбедити највећу подршку на општинском конкурсу за финансирање јавног информисања.

Суд је, према тужби ранијег локалног руководства , наложио да Радио Србобран плати 2,1 милион тужби ранијег локалног руководства , наложио да Радио Србобран плати 2,1 милион динара за шестогодишње коришћење пословног простора у власништву општине.

Шмит је претходно изјавио да Радио Србобран, због блокаде рачуна, не може учествовати на општинском конкурсу за финансирање медија. не може учествовати на општинском конкурсу за финансирање медија.

- Он је под другом фирмом ипак добио највише новца, и то за сталну емисију Радио Србобрана "Хроника србобранске општине" - предочио је Богојевић.

Милион динара из буџета србобранске општине, према одлуци комисије, коју су чинили медијски посленици Владо Шућур, Драган Мандић и Дарина Грчић, додељено је "Новосадској ТВ" за пројекат "Културни објектив Србобрана".

За "Актуелности Србобрана" одобрено је 825.000 динара информативној кући "Делта ТВ" из Новог Сада, а 575.000 Ненаду Бугарском, власнику Агенције за креативне медије и програмирање "Пиxелспире" за пројекат "Србобран данас за Србобран сутра". Фирма "Цврчак" Александра Шијачића из Србобрана добила је 400.000 динара за "Стратегију борбе против сиромаштва у неразвијеним општинама", Културни центар "Гион Нандор" 300.000 за подухват "Грађани на првом месту", новосадска "Панонија медија" 200.000 за емисију "Србобран данас" и 100.000 "Ана Абрамовић ПР" за "Културно благо Србобрана". 

Радио чувар традиције

Председник општине Србобран Радивој Парошки рекао је да треба раздвојити судски поступак који је општина водила против Радио Србобрана од конкурса за суфинансирање медија.

-Радио ће, према судској одлуци, бити исељен из досадашњег простора и платиће дуг за његово коришћење, због којег је упао у блокаду, па није могао да се појави на конкурсу. Пријавила се друга медијска кућа, преко које радио ради, и њој су одобрена средства. Општина не може оставити грађане без Радио Србобрана, јер је то једна традиција - казао је Парошки.

Друштво за борбу против шећерне болести "Плави круг", једно од најактивнијих у Војводини, општина Србобран подржала је са 100.000 динара за медијски пројекат "Водич кроз дијабетес", чији је носилац "Проглас ПР" из Београда.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси