Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Град Смедерево тражи да му ТВ Смедерево врати два милиона због неправдања пројекта
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

25. 04. 2018.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Град Смедерево тражи да му ТВ Смедерево врати два милиона због неправдања пројекта

Градско правобранилаштво Града Смедеревa поднело је тужбу против ТВ Смедерево д.o.o. јер није оправдалo пројекат за који је на прошлогодишњем конкурсу добилo два милиона динара, и захтева да новац буде враћен, сазнаје Удружење новинара Србије (УНС). Oво је први случај да орган локалне самоуправе тражи повраћај новца, добијен на конкурсу намењеном медијима.

 „Градско правобранилаштво је 20. априла 2018. године послало тужбу Привредном суду у Пожаревцу“, рекли су УНС-у из овог правобранилаштва.

Градска управа града Смедерева обратила се Градском правобранилашту, о чему је УНС раније писао, јер ТВ Смедерево д.о.о. није доставилo произведени медијски садржај, иако му је Град за то дао додатни рок.

Подсетимо, како је УНС-у раније рекао директор и главни и одговорни уредник ТВ Смедерево Јовица Шешлак, произведени медијски садржаји ове телевизије нису достављени у додатном року, јер им Град није дао довољно времена.

„Не можемо за неколико дана да нарежемо све емисије које смо урадили пројектом, имамо стару технику“, рекао је раније Шешлак УНС-у.

У пријави на конкурс, у коју је УНС имао увид, наведено је да ће се пројектом произведни медијски садржај ТВ Смедерево емитовати у „три централне емисије дневника“, информативној емисији вести, кроз прилоге, гостовање надлежних, разговор у емисијама као и педесетоминутне специјализоване емисије са репризама…

Ипак, у извештајима за правдање, наводи се да је медијски садржај пројекта „Смедерево данас“ за који је ТВ Смедерево д.о.о. добило два милиона динара, реализован кроз информативну емисију вести, у укупном трајању од 138 минута.

Директор и главни и одговорни уредник ТВ Смедерево Јовица Шешлак раније је рекао УНС-у да су Граду доставили „информативну емисију вести, која траје два сата, без најаве емисија, музику, већ само сув материјал“ , док је из Градске управе Смедерева УНС-у је речено супротно.

У Граду за УНС кажу да им Телевизија Смедерево д.о.о. није доставила медијски садржај и да су им због тога прво дали додатни рок за правдање.

„Произведени медијски садржај ТВ Смедерево д.о.о.  био је видљив на територији Града Смедерева“, наводи се у извештајима за правдање пројекта, у које је УНС имао увид.

ТВ Смедерево, како су раније писали медији, није видљиво у овом Граду.

Јовица Шешлак за УНС каже да ова телевизија може да се гледа само преко антене, коју користи „5-10 одсто сеоског становништва“, а да кабловски емитери не желе да их преносе у Смедереву.

Према његовим речима, разлози због којих ТВ Смедерево не желе да преносе кабловски оператери је „притисак градоначелнице Смедерева која је и раније учинила све да телевизију угаси“.

Подсетимо, Град Смедерево је осим ТВ Смедерево д.о.о, додатни рок за достављање медијског садржаја, односно појашњења наративног и финансијског извештаја, дао и београдској Агенцији за производњу аудио-визуелних производа „Balkan production“ и фирми „Оpen View“ d.о.о.

У додатном року фирма „Open View“, издавач сајта еPodunavlje, а о чему је УНС раније писао, Граду Смедерево није доставила 300 оригиналних медијских садржаја за које је добила седам милиона динара на прошлогодишњем градском конкурсу, већ само 20 вести и текстова.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси