Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Што већи буџет, то мање новца за јавни интерес
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

10. 02. 2018.

Аутор: У.Урошевић Извор: boom93.com

Што већи буџет, то мање новца за јавни интерес

До сада су три локалне самоуправе у Браничевском округу расписала конкурсе за суфинансирање медијских садржаја од јавног интереса. Чињеница је да што је буџет општине већи, то се мање издваја за јавни интерес у медијима. Опредељени износи су вишетруко нижи од 2 одсто годишњих буџета, за шта се јавно залаже Удружење новинара Србије.

Тако је Пожаревац у недавно расписаном конкурсу издвојио 3.420.000 динара за суфинансирање медијских садржаја од јавног интереса. Укупни бужет Пожаревца у 2018.години је око 5 милијарди динара, што је једва 0,07 одсто за медије, не рачунајући новац који се на друге начине додељује.

Када би Пожаревац новац за медије искључиво додељивао за јавни интерес у висини 2 одсто буџета, медијима би припало укупно 102 милиона динара!

У општини Петровац на Млави, конкурс за медије је расписан за износ од 5 милиона динара. То је скоро 1,5 пут више од Пожаревца, с тим што је буџет Петровца око 960 милиона динара. У једном буџету Пожаревца је 5 петровачких.

Када би Петровац издвајао 2 одсто, а не 0,5 као сада, на конкурсима за суфинансирање медијских садржаја медијима би требало да припадне 19,3 милиона динара.

Међу ове три општине, Жагубица има најнижи буџет, али највише новца издваја на конкурсу за медије, чак 6 милиона динара, што је 1,2 одсто буџета. Жагубица за три четвртине више новца издваја за јавни интерес него Пожаревац, а када би медијима преко конкурса припало 2 одсто буџета, Жагица би додељивала 9,7 милиона.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси