Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Неготин: У буџету мање за медије, новац за "ствари потребније Општини"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

28. 12. 2017.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

Неготин: У буџету мање за медије, новац за "ствари потребније Општини"

За медије је у Општини Неготин, буџетом за 2018. годину, намењено укупно 5.200.000 динара, што је најмање новца који је ова Општина издвојила за медије у последње три године.

Од 5.200.000 динара, за остваривање и унапређивање јавног интереса у области јавног информисања планирано је 5 милиона, а преосталих 200 хиљада предвиђено је за дотације невладиним организацијама.

Иако је за медије одвојено мање новца, буџет Општине Неготин за предстојећу годину је већи за око 60 одсто него 2017. године и износи 1.802.845.000 динара, док је претходни износио 1.086.597.000 динара.

На питање УНС –а због чега је за медије издвојено мање у односу на прошлу годину, иако је дошло до увећања буџета за 2018. годину, шефица Одељена за буџет, финансије и локалну пореску администрацију у Неготину Валентина Ђуричић је рекла да су средства расподељена „за ствари која су потребнија овој Општини, као што су увећане плате, за вртиће...“.

У буџету Општине Неготин за 2017. годину за медије је предвиђено 8 милиона динара, а од тога је за дотације невладиним организацијама 100 хиљада. Ипак, на овогодишњем конкурсу за суфинансирање медијских пројеката у Неготину намењено је и расподељено укупно 5.700.000 динара.

Ђуричић је УНС-у рекла да је преостали новац који је буџетом предвиђен за медије за 2017. годину, односно 2.200.000, исплаћен као "дуг из 2016. године, који није намирен медијима који су добили новац по конкурсу у 2016. години".

Буџетом у 2016. години за медије је укупно планирано 8. 000. 000 динара, а на конкурсу за пројектно суфинансирање медија намењено је и расподељено 7.600.000 динара.

Текст је настао у оквиру пројекта који је подржало Министарство културе и информисања. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси