Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Николић: Конкурс за суфинансирање медијских садржаја у Крагујевцу вероватно на јесен
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

07. 07. 2017.

Извор: Бета

Николић: Конкурс за суфинансирање медијских садржаја у Крагујевцу вероватно на јесен

Градоначелник Крагујевца Радомир Николић изјавио је данас да ће конкурс за суфинансирање медијских садржаја који у том граду није реализован у претходне три године, "вероватно" бити расписан на јесен, "али не у износу који би медији волели".

"Конкурса за медије ће вероватно бити али не у износу који би медији то волели, него онолико колико ја могу то да инвестирам и уложим, вероватно на јесен. Не може раније, јер нисмо у могућности", рекао је Николић на конференцији за новинаре.
По његовим речима, Град претходних година није финансирао медијске садржаје због недостатка новца и потребе дефинисања приоритета, међу којима је и финансирање смештаја деце у вртићима. 

"Радили смо анализе онога што грађани сматрају да су највећи проблеми у Крагујевцу и један од њих је и смештај деце у вртићима па смо донели одлуку да Град финансира смештај у приватним вртићима за 660 деце која су остала испод црте за пријем у државне. Тако смо решили проблем који је мучио безмало сваку породицу у Крагујевцу", казао је градоначелник.

Упитан из којих извора је обезбеђено 50 милиона динара за Радио телевизију Крагујевац, коју је Град недавно поново преузео до нове приватизације, Николић је рекао да је одлучено да се нађу и одвоје средства да се та медијска кућа "стави на ноге јер су грађани петицијом са 10.000 потписа јасно рекли да хоће да имају телевизију".

"Ту жељу грађана морамо да испунимо. Како смо успели да скупимо та средства, успели смо, као што смо све до сада успевали да решимо", рекао је Николић.

Он је додао да је Град уштедео око 100 милиона динара јер у време приватизације није имао "на терету" РТВ Крагујевац, као и да је истовремено зарадио од прве продаје те медијске куће.

"Тако ћемо да зарадимо и од наредне продаје РТВ Крагујевац", додао је градоначелник. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси